2018-08-24 11:01:07• hírek • Bede Emőke

Filmbe illő rablást hajtott végre egy román bűnszervezet - Videóval

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy ritkán történnek a nagyvilágban olyan kaliberű rablások, mint amilyet egy román bűnszervezet bonyolított le nemrégiben a Karib-szigeteken és ennek egyik kisebb szigetén.

A Román Rendőrség által közölt információk szerint a csapat ez év júniusában, pontosabban szólva június 17-re virradóan kirabolt egy, a Lanzarotte-szigeten található ékszerüzletet. Az elkövetők a tetőn keresztül hatoltak be az épületbe, ahol aztán sikerült a riasztórendszert is kijátszaniuk. Az üzletből nem kevesebb mint 4,6 millió euró értékű zsákmánnyal távoztak: vitték a gyémánttal kirakott aranyékszereket és a drága karórákat is. Valamit azonban mégis elszúrhattak, ugyanis rövid időn belül négy főt elfogtak a spanyol hatóságok, illetve a zsákmány töredékét is sikerült visszaszerezni, a többiek azonban megléptek.
 

A spanyolok felvették a kapcsolatot a román kollégákkal és értesítették őket a nem mindennapi helyzetről. Az együttműködés végül hat Konstanca megyei házkutatásban csúcsosodott ki. Az összehangolt akció, melyen két spanyol egyenruhás is részt vett, nem zárult eredménytelenül, ugyanis az ingatlanokban több olyan ékszert és karórát is találtak, melyek a rablásból származtak. Mi több, olyan vagyonokat érő kiegészítőket is találtak, melyeket más rablások során tulajdonítottak el a bűnbanda tagjai.
 

A román bűnszervezet ezzel nem kevesebb mint 5,6 millió eurónyi anyagi kárt okozott a tehetős turisták által közkedvelt szigetek ékszerboltjainak. Két személyt már le is tartóztattak az ügyben, őket átadták a spanyol hatóságoknak. A sors iróniája, hogy a tetteseknél elfogásuk pillanatában is több olyan ékszer és karóra volt, melyekre rablás útján tettek szert. 
 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: